Plisségordijnen op maat: een flexibele en stijlvolle raamdecoratie

Plisségordijnen dompelen de kamer in een milde helderheid. Ze zijn gemaakt van een horizontaal geplooide stof met spankoorden, dat in gesloten stand privacy en bescherming biedt tegen de zon. Een plisségordijn kan als een accordeon in elkaar worden geschoven tot een pakketje, dat bovenaan, in het midden of onderaan het raam wordt geplaatst. Door het geplooide ontwerp hebben plisségordijnen bovendien een stijlvol uiterlijk en zijn ze een gewilde accessoire voor de woonkamer.

Plisségordijnen als decoratieve woonaccessoire

Een plisségordijn wordt in tegenstelling tot een rolgordijn niet uitgerold, maar uitgevouwen of ingevouwen. Dit creëert een afwisselende plooivorm, wat het tot een elegante raamdecoratie maakt. Er bestaat ook de optie om het gordijn naar links of rechts te schuiven. Plisségordijnen zijn zeer decoratief en omdat de lichtomstandigheden veranderen al naar gelang de dag verloopt, zijn plisségordijnen ideaal omdat ze variabel kunnen inspelen op het zonlicht. Met een ruime keuze aan kleuren en texturen laten plisségordijnen op maat niets te wensen over, maar neem de tijd om na te denken over welke tint bij de inrichting past en of het plisségordijn discreet moet blijven of juist een sterk accent moet leggen.

Hoe wordt een plisségordijn gemonteerd?

Plisségordijnen worden doorgaans op drie manieren gemonteerd:

·         Door de gordijnen te verankeren met speciale steunen. Gaten boren is hierdoor niet nodig.

·         Het vouwgordijn wordt met een klittenbandstrook aan het venster bevestigd.

·         Plisségordijnen met geleiders zijn speciaal ontworpen voor Velux-ramen. Uitgerust met aluminium profielen aan alle vier de zijden vormen ze een ideale raambekleding voor dakramen op zolder.

Raamdecoratie woonkamer

Gordijnen hebben een essentiële uitwerking op de sfeer in je woonkamer, want niets ziet er zo kil en ongezellig uit dan kale ramen. In tegenstelling tot klassieke gordijnen zijn plisségordijnen subtieler, zowel als raamdecoratie als in de beïnvloeding van de lichtinval. Om die reden zijn ze vaak eleganter en zijn ze bovendien eenvoudig te monteren. Zeker als een gordijnroede ingewikkeld of niet mogelijk is, zijn plisségordijnen woonkamer een bekroond alternatief!

Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen op maat zijn geschikt voor verschillende situaties. De flexibele technologie leent zich bij uitstek voor raamdecoratie dat goed past bij de meeste raamvormen. Hierdoor zijn de gordijnen een handige oplossing voor privacy en zonwering op dakramen en ramen met speciale vormen. Een breed scala aan kleuren, vormen en modellen voldoet aan allerlei designwensen in de woonkamer, keuken of badkamer.

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Plisségordijnen op maat: een flexibele en stijlvolle raamdecoratie

Plisségordijnen dompelen de kamer in een milde helderheid. Ze zijn gemaakt van een horizontaal geplooide stof met spankoorden, dat in gesloten stand privacy en...

CAR-verzekering: wat is het en heb je het nodig?

Je kunt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en werknemersschadeverzekering kun je ook een aanvullende CAR-verzekering afsluiten. In...

Waarom je oren ook slaap nodig hebben

Lawaai is overal om ons heen en heeft een grote impact op ons dagelijks leven, en vooral op onze nachtrust. In een wereld die...