Hoe verpak je de bestellingen van jouw webshop?

0
252

Als eigenaar van een webshop moet je rekening houden met veel verschillende zaken. Van buitenaf lijkt het misschien alsof het runnen van een webshop vrij eenvoudig is, maar hier komt veel meer bij kijken dan je op voorhand zou verwachten. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat je altijd voldoende producten op voorraad hebt. Ook is het belangrijk om de producten die je verkoopt op een goede manier te verpakken. Er zijn verschillende manieren om producten te verpakken, waardoor het voor jou als eigenaar van een webshop best lastig kan zijn om op dit gebied een keuze te maken. 

 

Producten die niet breekbaar zijn verpakken

Er zijn talloze verschillende Nederlandse webshops. Je kunt vrijwel alle producten die je kunt bedenken bestellen via het internet. Dit maakt dat er veel verschillende manieren zijn waarop producten verpakt kunnen worden. Allereerst is het belangrijk om te weten op welke manier je producten die niet breekbaar zijn, kunt verpakken. Meestal wordt dit gedaan met relatief simpele verzenddozen. Er zijn veel verschillende soorten verzenddozen die geschikt zijn voor producten van verschillende groottes. Je moet dus altijd de verzenddoos kopen die het best past bij de producten die jij aanbiedt. 

 

Het is verstandig om niet een doos te kopen waar het product precies in past, want het is wel handig om gebruik te maken van opvulmaterialen zoals piepschuim. Hierdoor zit er als het ware een extra laag van bescherming tussen de buitenkant van de doos en het product. Ook al is een product niet breekbaar, het is toch verstandig om gebruik te maken van opvulmateriaal voor extra bescherming. 

 

Breekbare producten verpakken

Als jouw webshop ook producten verkoopt die breekbaar zijn, is het extra belangrijk om deze goed te verpakken. Je wilt immers voorkomen dat de producten die klanten hebben besteld beschadigd raken tijdens het transport. Kleine producten die erg breekbaar zijn, kunnen worden verstuurd in luchtkussen enveloppen. Dit zijn, zoals de naam al doet vermoeden, enveloppen met kleine luchtkussens in de zijkanten. Hierdoor raken producten in de envelop veel minder snel beschadigd dan in een normale envelop. Als je producten verkoopt die breekbaar zijn en niet in een envelop passen, is het slim om gebruik te maken van een normale verzenddoos. Echter, je moet dan wel gebruik maken van voldoende opvulmateriaal zodat het desbetreffende product niet kan bewegen in de doos en eventuele klappen worden opgevangen door het opvulmateriaal. Tijdens het transport kan het namelijk gebeuren dat een pakketje op de grond valt waardoor de inhoud beschadigd raakt.