CAR-verzekering: wat is het en heb je het nodig?

Je kunt een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering uitbreiden met één of meer aanvullende dekkingen. Naast een beroepsaansprakelijkheidsverzekering en werknemersschadeverzekering kun je ook een aanvullende CAR-verzekering afsluiten. In deze tekst vertellen wij je alles wat je over deze verzekering moet weten, zodat je kunt bepalen of je hem nodig hebt of niet.

Wat is een CAR-verzekering?

Om te bepalen of je een CAR-verzekering nodig hebt, moet je eerst weten wat het precies is. De afkorting staat in dit geval voor Construction All Risk. Sluit je deze dekking af als aanvulling op je bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Dan ben je verzekerd voor alle materiële schade die je op een bouwplaats veroorzaakt. Naast gebouwen die je (ver)bouwt, renoveert, monteert of onderhoudt, dekt een CAR-verzekering ook schade aan installaties waar je aan of mee werkt.

Je kunt een CAR-verzekering niet los afsluiten

Denk je dat een CAR-verzekering handig is voor je bedrijf, maar twijfel je of je echt een Univé bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering nodig hebt? Dan wil je misschien weten of je een CAR-verzekering ook los af kunt sluiten. Helaas is dit niet mogelijk, want verzekeraars bieden dit alleen aan als aanvullende dekking van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB).

Hoe ziet de dekking eruit?

Eerder in deze tekst gingen we al kort in op de dekking van een CAR-verzekering. We kunnen ons alleen voorstellen dat je precies wilt weten waar je voor verzekerd bent. Om te beginnen ben je verzekerd voor materiële schade tijdens aanbouw, renovatie of montage. Dit geldt ook voor verlies, diefstal of vernietiging. Verder ben je verzekerd voor diefstal van bouwmaterialen. Ook de op het bouwterrein aanwezige en voor de bouw bestemde materialen vallen binnen de dekking van een CAR-verzekering. Tot slot ben je verzekerd voor schade aan materialen die niet door jou geleverd zijn.

Heb ik een CAR-verzekering nodig?

Of je een CAR-verzekering nodig hebt, hangt grotendeels af van het beroep dat je beoefent. Is je bedrijf regelmatig op een bouwplaats aan het werk? Dan is het verstandig om deze aanvullende dekking af te sluiten. Vandaar dat aannemers, architecten, schilders, installateurs, elektriciens en stukadoors vaak een CAR-verzekering afsluiten.

Als je één van de genoemde beroepen beoefent, moet je een aanvullende Construction All Risk verzekering zeker in overweging nemen. Je kunt nog zo voorzichtig te werk gaan, maar een ongeluk zit in een kleine hoekje. Zelfs door een klein ongelukje kan er al grote schade ontstaan. Heb je een CAR-verzekering en word je aansprakelijk gesteld voor schade op een bouwplaats? Dan hoef je dit niet zelf te betalen.

Hoe sluit je de verzekering af?

Werk je veel op een bouwplaats? Dan is een CAR verzekering afsluiten verstandig. Doordat je bij de meeste verzekeraars online een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluit, kun je dit direct regelen. Start simpelweg de aanvraag voor een AVB en voeg de CAR-verzekering toe. Je kunt de verzekering eventueel ook nog uitbreiden met andere dekkingen. Nadat jij je AVB samengesteld hebt, zie je direct wat je per maand betaalt. Een AVB met CAR-verzekering is overigens duurder dan een reguliere bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering, want je bent beter verzekerd met deze aanvullende dekking.

Gerelateerde berichten

Laatste berichten

Plisségordijnen op maat: een flexibele en stijlvolle raamdecoratie

Plisségordijnen dompelen de kamer in een milde helderheid. Ze zijn gemaakt van een horizontaal geplooide stof met spankoorden, dat in gesloten stand privacy en...

Plisségordijnen op maat: een flexibele en stijlvolle raamdecoratie

Plisségordijnen dompelen de kamer in een milde helderheid. Ze zijn gemaakt van een horizontaal geplooide stof met spankoorden, dat in gesloten stand privacy en...

Waarom je oren ook slaap nodig hebben

Lawaai is overal om ons heen en heeft een grote impact op ons dagelijks leven, en vooral op onze nachtrust. In een wereld die...